24 oktober 2022

5 redenen waarom jij fotografie nodig hebt voor jouw zaak

Elke bedrijfseigenaar zal je vertellen dat de eerste indruk alles is. Je hebt maar één kans om een goede indruk te maken op potentiële klanten, en je wilt er zeker van zijn dat je bedrijf zijn beste beentje voor zet. Dat is waar een branding shoot van pas komt.

Een branding shoot is een fotoshoot die speciaal ontworpen is om de essentie van je merk vast te leggen. Als je werkt met een getalenteerde fotograaf, kan je jouw bedrijf effectief een boost geven. Door merkidentiteit, visibiliteit en herkenbaarheid op te bouwen, kunnen beelden een uniek verhaal vertellen.

Als je nu denkt: “afbeeldingen zijn geweldig, maar ik kan dat ook zelf”. Let me tell you now: dat is niet de juiste redenering. De waarheid is dat fotografie voor jouw bedrijf veel meer is dan een paar foto's maken en deze op Instagram plaatsen. Je maakt geen foto's alleen om ze er mooi uit te laten zien en een paar likes te verdienen.

Het is een gelegenheid om de wereld te laten zien wat je bedrijf uniek maakt en waarom ze jou zouden moeten verkiezen boven je concurrenten. Het is een strategische marketing- en reclametechniek die echte waarde, intentie en resultaten heeft.

In de sterk concurrerende markt van vandaag kan een branding shoot je de voorsprong geven die je nodig hebt om te slagen. Dus als je je bedrijf echt naar een hoger niveau wilt tillen, is een branding shoot een must. Daarom is het cruciaal om een fotograaf in te huren die een creatief plan kan ontwikkelen en uitvoeren. Iemand die begrijpt hoe visuals en beelden voor community building zorgt, bedrijven onder de aandacht brengt en producten verkoopt.

Bouw aan jouw merkidentiteit

Of je nu net begint met jouw bedrijf of een reeds gevestigd bedrijf bent, merkidentiteit is een van jouw belangrijkste troeven. Het is de manier waarop consumenten begrijpen waar jouw bedrijf over gaat. En het is hoe ze jou identificeren binnen de markt.

Een merkidentiteit bestaat uit verschillende elementen zoals je logo, ontwerp en kleurenpalet. Het gaat zelfs nog een stap verder door wat we brand messaging noemen - de manier waarop je met je publiek communiceert inclusief je toon, woorden en manier van praten - of dat nu meer gericht is op persoonlijke of professionele tone of voice.

Merkidentiteit is hoe jouw bedrijf door de buitenwereld gepercipieerd wordt. Om dit verhaal compleet te maken, heb je fotografie nodig om beelden vast te leggen die aansluiten bij jouw visie en missie. Deze visuals worden de pijler van jouw bedrijf.

Denk aan jouw branding als jouw huis. Wat wil je dat mensen voelen of zien als ze een stap binnen zetten? Comfy but stylish? Warm & cozy? Strak & minimalistisch?

Kleine test: Als je aan Volvo denkt, welke beelden of woorden komen er bij jou op?

Hoogstwaarschijnlijk zal het een afbeelding zijn van hun veilige, comfortabele wagens met het Volvo logo op de bumper. Merk je hoe je geest automatisch een afbeelding verzint dat bij het merk past? Hetzelfde geldt voor Nike, McDonalds, Coca-Cola,... elk hebben ze hun eigen identiteit in de markt opgeëist.

Door afbeeldingen te creëren die helpen bij het ontwikkelen van een sterke identiteit, kunt u consumenten jouw merk laten herkennen en onthouden door het gebruik van opvallende beelden.

Laat zien welke producten of services je aanbiedt

Om verkopen en conversies te genereren, wordt fotografie voor jouw bedrijf gebruikt om jouw aanbod in de kijker te zetten. Dit is zelfs de belangrijkste reden om hoogwaardige visuals te gebruiken binnen jouw bedrijf. Want als jouw bedrijf niet verkoopt, wat heeft het dan voor zin?

Breng jouw unique selling point onder de aandacht

Ken jij de quote: No one is you, and that is your superpower? Wel, hetzelfde geldt voor jouw aanbod! En niet alleen dat, ook de manier waarop jij dat brengt en jouw aanpak.

Naast het vastleggen van jouw producten of diensten, kan je met fotografie de opvallende elementen van jouw zaak benadrukken. Wat maakt jouw bedrijf anders dan anderen? Dus als je weet wat jou anders maakt, moet je deze laten zien in jouw foto’s.

Begrijp wat jouw bedrijf tot een sterke uitspringer maakt en gebruik dat in jouw creatieve werk. Laat zien hoe jouw verpakking tot de meest creatieve in de schappen behoort. Of leg visueel uit hoe jouw services de eenheidsworst bestrijden. Fotografie is niet alleen maar laten zien wat je te bieden hebt. Het gaat om het creëren van een verbinding, stemming en gevoel waarmee jouw consumenten zich kunnen identificeren.

Door fotografie voor jouw bedrijf te gebruiken, stelt u jouw consumenten in staat de waarde en het onderscheid van jouw merk te begrijpen.

Advertenties

Als je eenmaal een aantal knock-out afbeeldingen van je merk hebt gemaakt, wat ga je er dan precies mee doen? Dit heet fotomarketing.

De creatieve beelden die jouw professionele fotograaf zal vastleggen, worden gebruikt om jouw bedrijf op de markt te brengen en te adverteren. Dit omvat het gebruik van jouw afbeeldingen voor:

  • De website van jouw merk
  • Elk social media platform/profiel
  • In e-mailcampagnes, gedrukte advertenties, mails
  • Voor elk gebruik van direct contact met nieuwe of terugkerende klanten

Met fotomarketing bereikt u jouw publiek door middel van beeldmateriaal. Hoewel deze afbeeldingen vergezeld moeten gaan van een oproep tot acties en boeiende teksten, moeten de afbeeldingen het verhaal van jouw bedrijf kunnen vertellen.

Een nieuw product lanceren? Creëer een gedurfde, krachtige afbeelding van jouw nieuwste item.

Wil je een bepaalde groep consumenten aanspreken? Maak foto's met onderwerpen die passen bij jouw ideale klant.

Komt een feestdag eraan? Ontwikkel een thema-shoot die iedereen in de mood om te winkelen brengt.

Zoals je kan zien, kan fotografie voor jouw bedrijf in verschillende marketingberichten worden gebruikt. Fotografie is een proces dat meegroeit met jouw bedrijf. Het is een strategie die jouw klanten consequent update, vastlegt en voorlicht over elke stap van jouw bedrijf.

Nieuwe klanten aantrekken

Ik heb het gehad over hoe jouw bedrijf fotografie gebruikt om jouw producten en diensten te laten zien. Maar hoe zit het met de manier waarop het wordt gebruikt om merkloyaliteit op te bouwen en te winnen?

Het gebruik van fotografie voor jouw klantenbestand heeft drie niveaus. De eerste is om nieuwe klanten te werven. Als een potentiële klant niet op de hoogte is van jouw bedrijf en wat je aanbiedt, hoe kan je hen dan overtuigen van jouw superpower? Hoe kun je subtiele interesse omzetten in verkoop?

Om nieuwe klanten binnen te halen, heb je afbeeldingen nodig die indruk maken. Je hebt afbeeldingen nodig die jouw concurrenten nietig doen lijken, en zichzelf verwijten dat zij geen professionele fotograaf inhuurden.

Denk terug aan de oefening waar ik het over had op punt 1. Als je een nieuw bedrijf ontdekt: wat maakt je geïnteresseerd en geïntrigreerd in wat ze te bieden hebben?

Was het hun merknaam? Waarschijnlijk niet.

Misschien was het hun kenmerkende kleurenpalet? Onwaarschijnlijk.

Of waren het hun afbeeldingen van hoge kwaliteit die hun producten op een creatieve en unieke manier in de kijker zetten? Bingo!

Je beseft het misschien niet eens, maar fotografie beïnvloedt voortdurend ons aankoopgedrag. Natuurlijk zul je naar het merk worden aangetrokken met afbeeldingen die bepaalde verlangens opwekken. Dat is onze visuele aard als mens.

Dus als we weten dat consumenten afbeeldingen zien waarmee ze zich identificeren en die gebruiken om hun aankoopbeslissingen te sturen. Waar twijfel je nog aan om fotografie in te schakelen voor jouw marketing verhaal?

Ziezo, dit was alvast deel 1 van waarom jij fotografie voor jouw zaak nodig hebt. Hou zeker de blog in de gaten om deel 2 te lezen!

Moest jij na het lezen van dit artikel al helemaal overtuigd zijn en niet langer twijfelen over professionele fotografie: boek hier een kennismakingsgesprek met mij of contacteer me via lynn@flareframes.com

Liefs,

Lynn